14 de juny 2021, 8:24 publicada per Secció Sindical CCOO-HMB
[
actualitzat el 14 de juny 2021, 8:27
]
Davant els recents canvis produïts a la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, com són el nomenament de l’Honorable Conseller Josep Maria Argimon, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, així com Gemma Creaywinckel, que dirigirà el CatSalut, i Yolanda Lejardi, que dirigirà l’Institut Català de la Salut, la Federació de Sanitat de CCOO els fem tot un seguit de demandes que podem resumir en els següents punts:
Fa molts anys que els pressupostos destinats a salut al nostre país han anat minvant, amb la traducció d’una menor atenció sanitària, un increment de les llistes d’espera de tot tipus i unes retallades en drets laborals de milers de professionals del nostre país. - Els i les professionals hem aguantat un sistema sanitari al qual no li ha faltat res més que la pandèmia per la COVID-19 per veure realment les mancances que tenia, i ara ha arribat l’hora de retornar tot allò que se’ns deu, a treballadors i a usuaris.
- Cal més pressupost en general, però inversió específica en la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia, i per això cal una necessària reestructuració de l’atenció primària de salut amb increment de plantilles.
- No podem deixar de banda tampoc la necessària transversalitat i col·laboració entre el Departament de Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Família, tal com s'ha pogut comprovar durant aquesta pandèmia, amb la gent gran i d'altres col.lectius.
- Pel que fa a l’ICS creiem que ha arribat el moment d’absorbir serveis i/o empreses que no havien d'haver marxat mai i agilitzar els processos d’oferta pública d’ocupació.
- No es pot externalitzar ni un sol servei més de la sanitat pública (recentment s’ha parlat dels serveis d’esterilització de grans hospitals de Barcelona), sinó tot el contrari, cal tornar a fer públics els serveis que en el seu dia es van deixar en mans d’interessos privats.
- En definitiva, no volem que es faci negoci amb la nostra salut, perquè hi perd la ciutadania, i en la vessant professional apostem per l'equiparació de drets, ja que l'activitat i prestació que donem és la mateixa.
|
|